icon-arrow-right
HomeProjecten Reconstructie Develpoort Zwijndrecht

Reconstructie Develpoort Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht heeft aannememingsbedrijf Timmer-Verzijl B.V. de opdracht gegeven om het bedrijventerrein 'Develpoort' en de omliggende straten te reconstrueren. 

 

Het werk omvat het vervangen van de riolering, het herstraten van parkeerstroken en het asfalteren van de wegen. De gemeente Zwijndrecht heeft reeds een nieuw rioolgemaal aangebracht bij de Pieter Zeemanstraat. Na de aanleg van de nieuwe riolering, zal de afvoer van het rioolwater daarmee in de toekomst verbeteren.

 

De werkzaamheden starten op 28 september 2015 en zullen medio zomer 2016 gereed zijn.

Fase 1

Van 28 september tot en met 2 oktober wordt de rijbaan Zwijndrecht geheel afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden vanaf de rotonde bij de A16. Voor het doorgaande verkeer zal een omleidingsroute worden ingesteld via de Lorenzstraat .

Het parkeerterrein bij de Meerdervoortflat en het Japanse restaurant Sushi Zhu blijft bereikbaar vanaf rotonde op de Koninginneweg.

belijning aanbrengen 31-10-'15

lantaarnpalen plaatsen 31-10-'15

bomen planten 31-10-'15

asfalteren 30-10-'15

wegafsluiting fase 3B

Krantenartikel 'Bedrijventerrein Develpoort op de schop'

Reconstructie Develpoort

bord Develpoort

Fase 2

Vanaf 5 oktober tot en met 30 oktober wordt er gewerkt  aan de rijbaan van de Pieter Zeemanstraat, de rijbaan Zwijndrecht 'uit' en aan de parallelweg voor de huizen langs. Ook hier wordt er een omleiding voor het verkeer ingesteld. Het parkeerterrein bij de Meerdervoortflat en het restaurant Sushi Zhu blijft bereikbaar. Tijdens deze periode wordt de riolering, de bestrating en het asfalt vervangen in de Pieter Zeemanstraat.

Fase 3A

Er wordt een start gemaakt met fase 3A tijdens de herfstvakantie van 'De Margrietschool' 19 tot en met 23 oktober. Tijdens deze periode wordt de riolering vervangen en aansluitend geasfalteerd in de Hans Lipperheystraat en de Antoni van Leeuwenhoekstraat. Binnen het gebied direct grenzend aan 'De Margrietschool' wordt de rijbaan afgesloten voor het doorgaande verkeer. Aansluitend zal daarna de bestrating worden aangebracht.

Fase 3B

Maandag 2 november start fase 3B. In deze fase zal de Lorentzstraat vanaf de rotonde nabij de A16 t/m de Christiaan Huygenstraat de riolering, bestrating en asfaltverhanding worden vervangen. 

Hierdoor is de Lorentzstraat tussen de rotonde en de Christiaan Huygenstraat afgesloten voor al het verkeer. Er geldt een omleiding welke u kunt vinden onderaan deze pagina. 

Fase 4

Maandag 9 november zijn we gestart met fase 4 de parallelbaan van de Lorentzstraat vanaf het kruispunt met de Chr. Huygensstraat tot de Dirk Uytenboogaertstraat.

Deze fase zal opgeknipt worden in verschillende delen; om de bedrijven zo optimaal mogelijk bereikbaar te houden en zo min mogelijk parkeerplaatsen af te sluiten voor gebruik. 

 

 

B E L A N G R I J K !

In geval van calamiteit kunt u 24-uur per dag, 7 dagen in de week, contact met ons opnemen via telefoonnummer 0800 - 870 20 20.

Contactpersonen

Rogier Plug uitvoerder Neem contact op

Harmen Visser hoofduitvoerder Neem contact op

Olivier van de Klippe omgevingsmanager Neem contact op

Kees van der Meijden projectleider Neem contact op

Vragen, opmerkingen of klachten?

* Verplichte velden

Meer weten over dit project?

Contact O.L. van de Klippe »
+