icon-arrow-right
HomeProjecten Herinrichting stationsgebied Sliedrecht

Herinrichting stationsgebied Sliedrecht

Station Sliedrecht

Eind juni 2016 gaat het stationsgebied van Sliedrecht op de schop, als onderdeel van de opwaardering van de bestaande stations langs de MerwedeLingelijn.

 

In opdracht van de MerwedeLingelijn Beheer BV (de krachtenbundeling van de zeven gemeenten langs de lijn) gaan wij, Timmer-Verzijl B.V., zorgdragen voor de complete vernieuwing

van de parkeerterreinen en fietsparkeermogelijkheden. Het project strekt zich uit over het stationsplein en een belangrijk deel van de Parallelweg.

 

Wilt u meer weten over de werkzaamheden, consequenties en omleidingsroute, klikt u dan hier voor een filmpje met toelichting.

 

 

Fasering

De werkzaamheden bij MLL-station Sliedrecht zijn inmiddels begonnen met het geschikt maken van de terreinen. Voor de uitbreiding van de parkeermogelijkheden wordt ook een stuk braakliggend terrein (voormalig EKS-terrein, bekend van de Alpenkreuzers) bij het stationsgebied getrokken. Momenteel wordt daar een bodemsanering uitgevoerd. In de eerste fase van het project worden op dat terrein 47 extra autoparkeerplaatsen gerealiseerd, inclusief één invalideparkeerplaats. Na afronding van deze fase worden die parkeerplaatsen meteen in gebruik genomen.

 

In de tweede fase worden op de bestaande terreinen nieuwe parkeerplaatsen en fietsenstallingen aangelegd. Dit betreft 45 parkeerplaatsen, inclusief twee invalideparkeerplaatsen. Daarna wordt in fase drie nieuw asfalt in het hele stationsgebied aangebracht. In deze fase wordt de weg volledig afgesloten, uiteraard niet voor openbaar vervoer, taxi’s en hulpdiensten. Via omleidingsroutes is de bereikbaarheid van het station een belangrijk aandachtspunt. Voor aanliggende bedrijven, bewoners en andere betrokkenen zal eind augustus een inloopavond worden georganiseerd. In de afsluitende vierde fase wordt het stationsplein vernieuwd.

Vragen, opmerkingen of klachten?

* Verplichte velden
+